За останні роки вартість тарілки борщу в закладах України виросла вдвічі: з 55 грн у 2020 році до 110 грн у 2024.
Про це пише ресторанне медіа “Реве та стогне ресторатор” з посиланням на дослідження української компанії з автоматизації закладів Poster.
Вартість борщу в середньому по Україні
Найдорожчою тарілка борщу є у закладах Миколаївщини — 130 грн і Херсонщини — 129 грн. У Київській області вартість складає 105 грн, а у Києві — 110 грн.Найнижчі середні ціни на Тернопільщині — 60 грн і Сумщині — 65 грн.
У дослідженні також зазначають, що популярність борщу зростає. За прогнозом Poster — до кінця 2024 заклади продадуть майже у 2 рази більше порцій цієї страви, ніж у 2020 році. Всього за 5 років клієнти Poster продали 5 015 841 порцій борщу.Індекс Борщу — економічний показник, що допомагає оцінити, наскільки велика різниця в цінах на однакові товари та послуги в різних регіонах.
Якщо ви хочете спробувати нестандартний борщ з цікавою подачею — пропонуємо добірку ресторанів та кафе, де можна замовити борщ-смузі, борщові роли, зелений або вегетаріанський борщ зі сливовим лекваром, з вишнями та чорносливом.