Президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону ввезення та розповсюдження книг з росії та білорусі.

Сьогодні, 22 червня, президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України".

Згідно з новим законом, ввозити та розповсюджувати літературу з росії, Білорусі та так званих ЛНР і ДНР на територію України заборонено.

На думку МКІП, це сприятиме зміцненню національної безпеки, поширенню української мови та розвитку національної видавничої індустрії. Також новий закон убезпечить українське населення від впливу "руського миру" та дозволить краще боротися із піратством.

"Це ще один важливий крок у боротьбі з країною-терористом і її шкідливими наративами", — йдеться у дописі Міністерства культури.

Текст закону направили до інституцій Євросоюзу, де мають вирішити, чи не порушує новий закон мовні права національних меншин та як рішення Володимира Зеленського вплине на заявку України на членство в ЄС.

Раніше ми писали, що Верховна Рада ухвалила закон "АнтиПушкін". Відтепер на державному рівні закріплено право вилучати із Держреєстру пам'ятники, що пов'язані із колоніальним минулим.

Київ очолює антирейтинг порушників мовного закону