Київські митники викрили спробу нелегального ввезення частин літака Cessna з території Румунії в Україну. Літак вартістю 9 тисяч євро вилучили.

Київські митники викрили спробу нелегального ввезення цілого літака "Cessna" з території Румунії. Про це повідомили представники столичної митниці у Facebook.

В Україну намагалися нелегально провезти літак вартістю 9 тисяч євро: фото

Вантажівка з частинами літака прямувала на територію України. Перевізник на митному контролі наголошував, що у кузові знаходиться тільки фюзеляж та крило, вартістю 9 тисяч євро. У декларації окремо зазначалось, що це тільки частини літального апарату.

Київські митники викрили спробу нелегального ввезення частин літака "Cessna" з території Румунії.

Київські митники викрили спробу нелегального ввезення частин літака "Cessna" з території Румунії.

Але після ретельного огляду виявилося, що заявлений до митного оформлення вантаж є не просто частинами літака, а цілим літаком у розібраному стані.

"У вантажному відділі вантажівки, що переміщувала товар, знаходились інші частини літака, а саме: вертикальний та горизонтальний стабілізатори з кермом напряму та висоти, крісла, обшивка, двері, шасі, бортове обладнання (прилади), обтічники, частини вихлопні системи двигуна", — підкреслили київські митники.

Київські митники викрили спробу нелегального ввезення частин літака "Cessna" з території Румунії.Якщо зібрати усі елементи, то це буде літак "Cessna" модель 182М у повній комплектації, за вийнятком двигуна та окремого бортового устаткування.

Київські митники викрили спробу нелегального ввезення частин літака "Cessna" з території Румунії.На перевізника склали протокол про порушення митних правил з, а сам літак вилучили. 

Раніше ми писали, що за клопотанням Генпрокуратури, накладено арешт на активи олігарха Вадима Новинського, зокрема на готельний комплекс Park Inn by Radisson в центрі Києва. Його підозрюють у зв’язках з росією.

Киянин намагався відправити до США ікону 19 століття: фото