В Українському домі відкривають Кінопростір
Фото ілюстративне: Tima Miroshnichenko / Pexels

У середу, 8 червня, в Українському домі по вулиці Хрещатик, 2 відкриється нова локація, де будуть показувати прем'єри українського та світового кінематографу — "Кінопростір". Вхід у перший день безкоштовний, розповіли на сторінці заходу

На відкритті нового кінозалу покажуть прем'єру фільму Дмитра Томашпольського "Простір" за участі знімальної групи. Як відомо, зйомки стрічки проходили в умовах повної ізоляції під час пандемії COVID-19.

"Всі, хто брав участь у процесі, знаходились у своєму просторі і спілкувалися з автором фільму Дмитром Томашпольським он-лайн. Артисти знімали на смартфон або фотоапарат себе самі, іноді за допомогою близьких, які перебували разом з ними у карантині. Кожен наступний епізод сценарію повідомлявся виконавцям напередодні чергового знімального дня. Актори самі вирішували, які саме дії виконувати у запропонованих обставинах. Потім матеріал надсилався режисеру. Повний сюжет фільму та фінал нікому з виконавців не розголошувався до останнього", — зазначають організатори показу. 

У результаті, картину "Простір" визнали найкращим експериментальним фільмом на Європейському фестивалі незалежного кіно в Ізмірі (Туреччина) у 2021 році, також стрічка отримала нагороду за найкращу драму на Міжнародному кінофестивалі у Відні 2021-го. Показ фільму у новому кінозалі Києва запланований на 15:00.

Також у цей день у "Кінопросторі" відбудеться меморіальний сеанс стрічки Сергія Параджанова "Тіні забутих предків" за участі актриси Лариси Кадочнікової, кінознавця Сергія Тримбача та інших спеціальних гостей — початок о 17:00. 

Про роботу українських кінотеатрів та прем'єри під час війни можна почитати тут

Це серіали, які виходять у червні