В Україні зареєстрували петицію про обов’язкове статеве виховання у школах

В Україні зареєстрували електронну петицію про впровадження обов’язкового статевого виховання в систему освіти.

Автори петиції — громадський альянс "Політична дія жінок" та експертний ресурс Гендер в деталях. Вони закликають запровадити обовʼязковий курс статевого виховання, базований на культурі згоди у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти.

Наголошується, що дітям та підліткам важко правильно орієнтуватися в сучасному інфопросторі, оскільки вони мають доступ до відеоматеріалів в інтернеті, які є часто викривленими і пропагують насильство.

Через відсутність навичок аналізу інформації, діти сприймають усе за чисту монету і не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести.

Також підкреслюється, що учні повинні знати про фізіологічні та психологічні зміни, які пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність та особисту безпеку. У петиції зауважили, що статеве виховання знизить рівень насильства, захворюваності ІПСШ, ранніх абортів та підвищить вік першого статевого акту.

Для розгляду петиції Президентом України необхідно зібрати 25 тис. голосів. Підтримати ініціативу можна за покликанням.

Нагадаємо, що нещодавно у Києві під час п’яних вечірок молоді хлопці давали дівчатам алкоголь, наркотики, а потім робили ганебні та принизливі стріми насильницького характеру, поки ті були непритомні.

Одного з організаторів "п’яних вечірок" у Києві взяли під варту