В Україні запустили телефонну лінію з питань жіночого здоров'я

Фонд ООН у галузі народонаселення UNFPA запустив для українських жінок телефонну лінію сексуально-репродуктивного здоров'я. 

Про це повідомили представники UNFPA у Facebook.

Через війну багато жінок змінили своє місце проживання, з іншого боку, багато лікарок виїхали за кордон. Отже українки стикаються з проблемою — не знають, до якого фахівця звернутись

Звернувшись до лікаря чи лікарки можна отримати первинну консультацію, після чого вас перенаправлять до профільного фахівця чи фахівчині відповідно до їхнього місця перебування. 

Відомо, що проблеми зі здоров'ям можуть виникнути в будь-який момент. А якщо людина опиняється в незнайомій місцевості, вона може розгубитися та взагалі не звертатися за допомогою, що призводить до ускладнень під час подальшого лікування.

Телефонна лінія 3033 працює щодня, з 9:00 до 18:00, дзвінки з мобільних операторів та міських номерів по Україні безкоштовні. 

Раніше ми писали, що Наталія Тетруєва, лікарка зі столичної лікарні "Охматдит", отримала нагороду Women in Global Health та стала однією з сімнадцяти героїнь охорони здоровʼя 2022.

Гуманітарний штаб "Наш Київ" увійшов в топ-100 кращих громадських організацій