Запустили кампанію на підтримку цивільних партнерств
Кадр з відео на підтримку цивільних партнерств

Громадська організація "Точка опори ЮА" та об'єднання "Військові ЛГБТ+" запустили кампанію на підтримку запровадження в Україні цивільних партнерств для ЛГБТ+ людей.

В анімаційному ролику вирішили нагадати про ті обмеження прав, з якими стикаються неодружені пари, зокрема одностатеві. І ця проблема стає тільки гострішою, коли один чи обидва партнери (або партнерки) щоденно ризикують здоров’ям та життям на фронті.

Зараз одностатеві пари в Україні не мають права на спільну власність та успадкування майна партнера. Також вони не мають доступу до коханих у реанімації, права упізнавати та ховати партнера чи не свідчити один проти одного у суді.

"Хлопці та дівчата з ЛГБТ+ спільноти служать на фронті ще з 2015-2016 років. І з 24 лютого минулого року вони знову взяли у свої руки зброю і пішли захищати нас з вами та нашу землю. Інколи ціною життя. Але що змінилось для них за ці 7-8 років? Нічого. Так само як і тоді, коли гине військовий чи військова, його партнер чи її партнерка перед обличчям українського закону — ніхто", — зазначила виконавча директорка "Точки опори ЮА" Таня Касьян.

Вона зазначила, що надання ЛГБТ+ людям права на цивільне партнерство ніяк не позначиться на інших українцях, у яких не стане менше прав. При цьому, можливість вступити у зареєстровані партнерства означає справедливе ставлення та людські цінності, проти яких активно бореться росія.

Дізнатися більше про цивільні партнерств та підтримати їх запровадження в Україні можна за посиланням.

Нагадаємо, влітку 2022 року на сайті президента створили петицію із закликом легалізувати одностатеві шлюбів в Україні. Вона набрала необхідну для розгляду кількість голосів. 

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, зазначивши, що легалізація одностатевих шлюбів передбачає внесення змін до Конституції України, проте під час дії воєнного стану зробити це неможливо. Але, за словами президента, уряд напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини.

В Україні відбудеться перший в історії ЛГБТ+ кінофестиваль