В Україні запустили чат психологічної підтримки для чоловіків: як скористатися

В Україні запрацював цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків.

Про це повідомив Фонд Організації об'єднаних націй у галузі народонаселення в Україні, який, власне, й запустив чат.

Зазначається, що звернутися за допомогою можна в будь-який час. Це безоплатно та анонімно. Скористатися чатом можна в TelegramViber або на сайті Лінії підтримки.

В Україні запустили чат психологічної підтримки для чоловіків: як скористатися

Організатори зазначають, що надаватимуть психологічну підтримку чоловікам у текстовому форматі кваліфіковані психологи з багаторічним досвідом. Писати можна з будь-яких питань, що викликають стрес. Водночас є деякі обмеження — за добу можна звернутися тільки один раз і не більше ніж на 90 хвилин.

"Психологічна підтримка у форматі онлайн-спілкування має допомогти чоловікам стабілізувати свій емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти поведінки", — кажуть у фонді.

Там наголошують, що чоловіки рідше звертаються до спеціалістів, оскільки часто думають, що проблеми вони мають вирішувати самостійно. За даними опитувань, яке представники фонду провели минулого року, 90% респондентів-чоловіків не мали жодного досвіду звернень за професійною психологічною підтримкою.

Водночас, зауважують в фонді ООН, під час повномасштабної війни це особливо важливо.

"…майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків", — стверджує програмна менеджерка Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Альона Зубченко.

Нагадаємо, раніше в Києві відкрили простір психоемоційної підтримки для дітей, постраждалих від війни.