У Києві відкрили простір психоемоційної підтримки “Літокрил” для дітей, постраждалих від війни

В Києві відкрився простір “Літокрил”, що надає допомогу сім’ям, які були вимушені покинути свої домівки через війну і почати життя спочатку поза рідними містами. Це вже третій хаб, ще два функціонують в Харкові.

Як розповідає кураторка проєкту Ольга Кабанець, “Літокрил” створений щоб допомагати соціалізуватись та отримати індивідуальну психологічну підтримку як дорослим, так і їхнім дітям. Проєкт допомагає соцалізуватись та отримати психологічну підтримкуПростір має дві кімнати розраховані для групових занять, та ще одну для психологічних сесій. Усі заняття за розкладом, з урахуванням кількості та вікових особливостей дітей: групи від 4 до 7 років, 8-11 та 12-16 років. 

Команда проєкту допомагає дітям зняти напругу, відволіктися від травми та знайти творче самовираження. Щотижня проходять різноманітні майстер-класи, ігри, арт- та казкотерапії. 

Серед активностей доступні: театральні студії, змішані східні єдиноборства, орігамі, пластилінографія, кулінарія, медіашкола з вивчення телебачення та зйомки дитячих новин. Також, для найменших є заняття з підготовки до школи. Хаб пропонує різноманітні майстер-класи та активностіВраховуючи, що більшість переселенців не звертаються за психологічною допомогою, “Літокрил” також пропонує допомогу кваліфікованих психологів, що працюють з тривожними та депресивними станами дітей і батьків.Відвідувачі можуть отримати допомогу кваліфікованих психологівЦентр можна відвідати за адресою Чикаленка 25 поруч зі станцією метро “Театральна”, що може слугувати в якості укриття під час повітряної тривоги. Розклад занять і активностей, а також запис на консультації психологів доступний через Telegram проєкту або за номером +38 063 408 80 55.

“Наш Київ” вже повідомляв, що на Солом’янці в школі відкрили укриття за кошти благодійників.

У Києві запрацював перший в Україні Центр стресостійкості