Нова фінансова допомога для ВПО від УВКБ ООН: як отримати гроші

В Україні запускають нову програму допомоги для ВПО. Благодійний фонд "Право на захист" у партнерстві з УВКБ ООН надаватимуть переселенцям гроші на оренду житла.

Виплати зможуть отримати внутрішньопереміщені особи, які переміститися після 24 лютого 2022 року й орендують помешкання у Київській, Черкаській та Кіровоградській областях.

Допомога у вигляді відшкодування вартості оренди житла надаватиметься родині, яка раніше не отримувала кошти від міжнародних організацій. Програма діятиме протягом 6 місяців.

Хто може подати заявку на отримання грошової допомоги: 

  • ВПО, які проживають у місці компактного поселення й орендуватимуть житло після завершення програми;
  • ВПО, які проживають у місці компактного поселення, яке будуть розформовувати;
  • ВПО, яких можуть виселити через неоплату оренди (мають відповідати критеріям вразливості);
  • ВПО, яким треба переїхати ближче до місця роботи, місця навчання дітей тощо.

Організатори допомоги зазначають, що хочуть підтримати людей після вимушеного переміщення та сприяти їхній інтеграції.

Зазвичай процес пошуку роботи, житла та адаптація на новому місці займає час і потребує чималих зусиль. Грошова допомога на оренду житла дає можливість переїхати в більш комфортне житло, яке розташоване ближче до роботи, школи, або садочка

Подавати заявки можна лише за особистої присутності усіх членів родини в пункті збору даних. При собі необхідно мати оригінали документів.

Повний перелік необхідних документів, адреси пунктів збору даних, а також детальна інформація про те, хто може взяти участь у програмі дізнайтесь за посиланням.

Раніше ми писали, що у Києві дві родини внутрішніх переселенців отримали перші безоплатні квартири для тимчасового проживання.

У Києві визначились із квартирами для ВПО