В Україні закрили майже 300 міжнародних автобусних маршрутів до Польщі та росії

Український уряд закрив 280 міжнародних автобусних маршрутів, більшість з яких прямували з Польщі до України та з України до росії. 

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зазначається, що усього Україна закрила 118 автобусних маршрутів з Польщі до України, 22 — з України до Польщі та 140 — з України до росії. Заяви щодо закриття рейсів подали перевізники.

"Зараз Міністерство розпочинає масштабні зміни у сфері міжнародних автобусних перевезень. Перший крок – це верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік. Це дозволить нам бачити реальну ситуацію із перевезеннями та, зокрема, планувати роботу сервісу "єЧерга" для перетину кордону автобусами. Окрім цього, верифікація всіх маршрутів — це про можливість розширення ринку", — розповів заступник міністра Сергій Деркач.

У відомстві кажуть, що після верифікації маршрутів до Польщі, таку ж процедуру проведуть із маршрутами, що ведуть до інших країн. Окрему увагу приділять тим, які пролягають через тимчасово окуповані території, але не можуть виконуватись повноцінно чи взагалі не функціонують.

"У такому випадку, перевізник має звернутись до Міністерства із заявою щодо скасування чи внесення змін до маршруту", — додали у міністерстві.

Раніше ми писали, що FlixBus запускає автобусну лінію з Києва до аеропортів Шопена і Модлін у Варшаві.

Куди можна дістатися на FlixBus з Києва: напрямки та ціни