В Україні заборонили рекламу тютюнових виробів та продаж е-сигарет з добавками

В Україні заборонили рекламу електронних пристроїв для куріння та продаж е-сигарет з ароматичними добавками та рідних до них. З 11 липня набувають чинності норми Закону № 1978, якими внесено зміни до антитютюнового законодавства.

Що заборонили

  • Продаж тютюнових виробів з ароматичними добавками (енергетичні добавки, вітаміни, кофеїн, таурин, а також добавки, які роблять викиди диму кольоровими);
  • Продаж сигарет та тютюну для самокруток (фільтри, папір, капсула яких містить тютюн або нікотин, або смако-ароматичні добавки);
  • Продаж рідин для е-сигарет з нікотином та без нікотину, що містять смако-ароматичні добавки;
  • Реклама тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них (за це можна отримати штраф до 50 000 грн).

В Україні з 11 липня заборонили рекламу пристроїв для куріння та продаж е-сигарет з добавками

Хоча заборона на виробництво та продаж тютюнових виробів, е-сигарет та рідин до них з добавками набуває чинності з 11 липня, за даними МОЗ, залишки продукції виробники зможуть продавати протягом року.За реалізацію відповідних тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років передбачено штраф у розмірі 1020 грн, а в разі повторного порушення він збільшиться в 10 разів — 10 200 грн.

Раніше ми писали, що у Новій Зеландії запровадили перший у світі закон про довічну заборону продажу сигарет наступному поколінню, а саме громадянам, які народилися після 1 січня 2009 року.

В Україні оновлять маркування сигаретних пачок: що зміниться