Обмеження на електроенергію

Завтра, 20 жовтня, по всіх території Україні вводяться обмеження на постачання електроенергії. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Він зазначив, що російські окупанти сьогодні знову атакували об‘єкти енергетики. Тому українцям в усіх регіонах вкрай потрібно мінімізувати споживання енергії у пікові години, щоб уникнути тимчасових відключень електроенергії.

"Прошу поставитись до цього серйозно. Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів усіх областей країни", — закликав Тимошенко.

Крім того, починаючи з 20 жовтня в українських містах буде обмежене використання вуличного освітлення. 

За словами заступника голови ОП, ці кроки є вимушеними. І усі українці мають "разом працювати на своєму фронті".

В "Укренерго" розповіли, що якщо відключення будуть, то вони триватимуть не більше чотирьох годин. Тривалість та час відключень визначатимуть місцеві обленерго.  

"З 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за вісім місяців війни. Після атаки 10 жовтня ми відновили енергопостачання за два дні. З 13 жовтня диспетчерський центр “Укренерго” не застосовував графіків примусових обмежень. Сьогодні, 19 жовтня, ворог, який не може конкурувати на полі бою з ЗСУ, знову атакував цивільну енергетичну інфраструктуру. Тому завтра ми застосуємо контрольовані прораховані обмеження споживачів, які ми маємо здійснити, щоб система працювала збалансовано", — зазначили там.

Українців просять подбати про те, щоб до 7:00 ранку в них були заряджені телефони, павербанки, а також був запас води, ліхтарики та батарейки до них. Також радять запастися теплими шкарпетками та ковдрами.

Причина обмежень електроенергії — дефіцит потужності в системі. Також в "Укренерго" не виключають, що з настанням холодів такі обмеження можуть виникати частіше. 

Нагадаємо, вдень 19 жовтня росія здійснила чергову масовану атаку з використанням ракет та дронів-камікадзе на критичну інфраструктуру України. Більшість ракет вдалося збити, проте ворог поцілив, зокрема, у Бурштинську ТЕС в Івано-Франківській області.

А вранці 18 жовтня росія атакувала ракетами енергетичний об'єкт на лівобережній частині Києва. Внаслідок цієї атаки загинули троє людей, ще одну людину було поранено. Також через обстріли у Києві була знеструмлена частина лівого берега.

На вулиці Жилянській у Києві повністю відновили рух