Збита російська ракета

У середу, 19 жовтня, росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на міста України. На щастя, більшість ворожих ракет вдалося збити силам протиповітряної оборони, однак у деяких регіонах є влучання.

Так, приблизно з 14:00 у Києві було чутно кілька вибухів. За словами мера Віталія Кличка, над столицею ППО збила кілька російських ракет. Також ППО відпрацювала у Київській області.  

Під ракетним обстрілом опинилась і Вінницька область. Є влучання по енергетичному об'єкту. Очільник регіону Сергій Борзов розповів, що там є влучання по об'єктах енергетичної інфраструктури. На місці події вже працюють рятувальні служби. Про загиблих та постраждалих внаслідок атаки поки не повідомляється.

Очільник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус також розповів про роботу ППО. Також він повідомив, що у Чернігові вибухнув дрон-камікадзе Shahed. Подробиць наслідків вибуху поки немає.  

Оперативне командування "Північ" повідомило, що сили оборони Чернігівщини збили дві російські ракети над селом Кіпті.

За даними Повітряного командування "Центр", станом на 15:00 силам ППО загалам вдалося збити 12 ворожих повітряних цілей: чотири крилаті ракети та вісім безпілотників.

Оновлення 16:20. У Командуванні Повітряних сил ЗСУ повідомили, що було збито чотири із шести крилатих ракет та десять дронів "Шахед".

Там розповіли, що о 12:05 19 ворог атакував Україну з північно-східного напрямку стратегічною авіацією. Із бомбардувальників-ракетоносців Ту- 95 та Ту-160 випустили шість крилатих ракет Х-101/Х-555. Чотири з них вдалося збити.

Одночасно з ракетним обстрілом окупанти атакували Україну безпілотниками-камікадзе Shahed-136 з північного напрямку, зокрема з території білорусі. Станом на 15:30 десять дронів було знищено нашими ППО.

Оновлення 16:36. У КМВА повідомили, що повітряна тривога у Києві тривала 3 години та 31 хвилину. Жодних руйнувань та жертв під час ворожої атаки не зафіксовано.

Водночас в Івано-Франківській області ворог поцілив по Бурштинській ТЕС. Внаслідок влучання там виникла пожежа. Зараз на місці працюють усі екстренні служби. На щастя, жертв серед людей немає.

Нагадаємо, вранці 18 жовтня росія атакувала ракетами енергетичний об'єкт на лівобережній частині Києва. Внаслідок цієї атаки загинули троє людей, ще одну людину було поранено.

83 тисячам київських родин повернули світло після ранкових обстрілів