В Україні можуть скасувати літній час

Якщо Європейський Союз вирішить відмовитися від переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабміну щодо можливості скасування літнього часу і на території України. Про це повідомляє УНН з посиланням на міністерство.

Чинний порядок обчислення часу на території України передбачає переведення щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на одну годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годин одну годину назад.

Перехід на літній час планують скасувати в контексті курсу на євроінтеграцію, яким передбачається впровадження європейського законодавства.

«Україною взятий курс на євроінтеграцію, яким передбачається імплементація європейського законодавства. Порядок обчислення часу, що існує на території України, є оптимальним, узгодженим з міжнародною практикою обчислення часу, сприяє адаптації всього спектра міжнародних економічних, культурних та інших відносин, відповідає її географічному положенню. З огляду на викладене, в разі прийняття ЄС рішення про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету Міністрів України щодо можливості внесення відповідних змін до Порядку», — розповіли в Міністерстві.

У відомстві додали, що «економічне обґрунтування щорічного переходу на літній час та інформація про зменшення споживання електроенергії при переході на літній час в Мінекономрозвитку відсутні».

Раніше ми розповідали, що в Україні скасували заборону на популярний кардіопрепарат.