В “Останній Барикаді”, закладі ресторатора Дмитра Борисова, оновили меню. До нього додали чотири благодійні страви, які приготував кухар 23-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ Олександр Мельниченко. Презентація меню відбулася 9 липня у самому закладі.
Олександр адаптував для ресторану ті страви, які готував військовим на Донецькому напрямку, де проходить службу. Це:
- Зелений борщ з кропивою
- Салат "Дністер" з зіньківською ковбасою
- Перлотто зі рваною свининою
- Андрути
50% від вартості цих страв “Остання Барикада” перераховує на бойові потреби 23 ОСБ.
Наприклад, ідею приготувати зелений борщ підкинув побратим Олександра. Він перебуває на позиціях понад рік і скучив, за словами кухаря, "за маминим борщем". Щодо кропиви, то це була ідея самого кухаря, адже на позиціях мало вітамінів. А в кропиві вони є.
"Військові не сильно стежать за харчуванням, а я стараюся дати їм максимум, аби вони повернулися живі, здорові та повні сил", — додав Олександр.
Олександр Мельниченко мобілізувався до дав ЗСУ як військовий кухар на початку повномасштабного вторгнення. До війни працював у відомих закладах.
В "Останній Барикаді" кажуть, що благодійне меню залишать як мінімум на місяць. Якщо відвідувачі реагуватимуть позитивно, на осінь є ідея його оновити — з тих продуктів, які будуть актуальніші на той сезон.