Оновлене меню в закладі "Остання Барикада"

В “Останній Барикаді”, закладі ресторатора Дмитра Борисова, оновили меню. До нього додали чотири благодійні страви, які приготував кухар 23-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ Олександр Мельниченко. Презентація меню відбулася 9 липня у самому закладі.

Олександр адаптував для ресторану ті страви, які готував військовим на Донецькому напрямку, де проходить службу. Це:

  • Зелений борщ з кропивою 
  • Салат "Дністер" з зіньківською ковбасою 
  • Перлотто зі рваною свининою 
  • Андрути 

Зелений борщ з крапивоюСалат "Дністер"ПерлоттоАндрути

50% від вартості цих страв “Остання Барикада” перераховує на бойові потреби 23 ОСБ.

У зоні бойових дій немає можливості приготувати різні варіації страв для військовослужбовців. Однак там мало дофаміну, гормону щастя, тому хотілося придумати щось, що підвищить його рівень. Так з'явилася ідея створити нетривіальні страви з тих продуктів, якими забезпечують військовослужбовців,

Наприклад, ідею приготувати зелений борщ підкинув побратим Олександра. Він перебуває на позиціях понад рік і скучив, за словами кухаря, "за маминим борщем". Щодо кропиви, то це була ідея самого кухаря, адже на позиціях мало вітамінів. А в кропиві вони є.

"Військові не сильно стежать за харчуванням, а я стараюся дати їм максимум, аби вони повернулися живі, здорові та повні сил", — додав Олександр.

Благодійне меню "Остання Барикада"Благодійне меню "Остання Барикада"Олександр Мельниченко мобілізувався до дав ЗСУ як військовий кухар на початку повномасштабного вторгнення. До війни працював у відомих закладах. 

В "Останній Барикаді" кажуть, що благодійне меню залишать як мінімум на місяць. Якщо відвідувачі реагуватимуть позитивно, на осінь є ідея його оновити — з тих продуктів, які будуть актуальніші на той сезон.

Нове місце: "Котлета по-київськи" на Позняках