В Охматдиті провели першу в Україні операцію дитині з патологією обличчя: що відомо

В Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” провели першу в Україні унікальну операцію дитині методом лобно-лицевого висування моноблоком для лікування синдрому Аперта.

Про це розповіли на сторінці медзакладу. В Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” провели першу в Україні унікальну операцію дитині методом лобно-лицевого висування моноблоком для лікування синдрому АпертаОперацію провели трирічному хлопчику, пацієнту відділення дитячої нейрохірургії “Охматдиту”, у якого був діагностований рідкісний синдром — синдром Аперта (Apert Syndrom). 

Синдром характеризується порушеннями розвитку обличчя, пальців рук і ніг, кісток черепа — через зрощення коронарних швів, череп росте не правильно, йде деформація обличчя і голови, збільшується внутрішньочерепний тиск, що призводить до затримки розвитку дитини.

Операція полягала в тому, щоб змінити положення лобної ділянки та перемістити одним блоком верхню та середню третини обличчя.  В Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” провели першу в Україні унікальну операцію дитині методом лобно-лицевого висування моноблоком для лікування синдрому АпертаМетою операції було: 

  • створити обʼєм для розвитку мозку і зменшити внутрішньочерепний тиск;
  • функціонально-естетичний ефект; 
  • покращити носове дихання дитини, бо у таких пацієнтів зазвичай проблеми з диханням через вузький ніс і такою операцією ми розширюємо носові ходи, завдяки чому хлопчик зможе повноцінно дихати.

Все це покращить якість життя дитини і її стан. Хлопчик на третю добу після втручання вже був переведений з реанімації у палату. 

Екстубували дитину через 10 годин після закінчення операції. Саме оперативне втручання тривало близько 8 годин. В Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” провели першу в Україні унікальну операцію дитині методом лобно-лицевого висування моноблоком для лікування синдрому АпертаВ лікарні працює потужна нейрохірургічна та щелепно-лицьова команда — саме тому київський Охматдит обради для проведення даної операції. 

Операцію провели в співпраці лікарні "Охматдит", кафедри щелепно-лицьової хірургії Інституту післядипломної освіти НМУ "Богомольця", а також професору Роману Хоссейн Хонсарі з Парижу з клініки Necker-Enfants Malades Hospital Hôpital Necker-Enfants malades, який є одним з кращих черепно-лицевих і реконструктивних хірургів світу.  

"В Охматдиті найбільша кількість пацієнтів в Україні з краніосинозтозами і ми нарешті почали новий етап у лікуванні патологій черепа та обличчя. У нас уже в черзі є наступні 2 пацієнти, яких ми плануємо оперувати з паном професором та нашою командою через декілька місяців, коли він повернеться з Франції", — повідомив Павло Плавський, завідувач відділення дитячої нейрохірургії "Охматдит".  

“Наш Київ” вже писав, що у Київському онкоцентрі зʼявилось нове обладнання для лікування раку грудей.

АТБ та Райффайзен Банк передали найсучасніше медичне обладнання центру хірургії ускладнень лікарні ім. Мечникова