Капітальний ремонт шляхопроводу на перетині вулиць Лугової та Богатирської: що відомо про новий тендер Київавтодор на Оболоні

"Київавтодор" оголосив тендер на капітальний ремонт шляхопроводу на перетині вулиць Лугової та Богатирської, що в Оболонському районі. На оновлення споруди планують витратити понад 288 мільйонів гривень.

Про це повідомили у КМДА.

На перетині вулиць Лугової та Богатирської проведуть капітальний ремонт шляхопроводу: тендер КиївавтодорШляхопровід ввели в експлуатацію майже 40 років тому (у 1986 році). Споруду реконструюватимуть вперше.

"Наразі нижні шари дорожнього покриття мостового полотна, деформаційні шви та гідроізоляція перебувають у зношеному стані. А система водовідведення з проїжджої частини та тротуарів потребує оновлення", — зазначили дорожники.

Згідно з тендером, який опублікували на сайті держзакупівель Prozorro, під час реконструкції проведуть ремонт мостового полотна, прогонових будов, конструкцій опор. Також мають влаштувати нову перильну й бар'єрну огорожу, оновити опори освітлення та дорожнє покриття на підходах. У проєкті заплановано облаштувати велодоріжки.

Капітальний ремонт має виконуватися з урахуванням принципів безбар’єрності — для безперешкодного доступу для людей з інвалідністю та маломобільних груп. На підходах до пішохідних переходів влаштують пандуси, понизять бортовий камінь і влаштують тактильну плитку.

До 25 червня 2024 року прийматимуть пропозиції від будівельних компаній. Оновлювальні роботи мають закінчити до 31 грудня 2025 року.

У КМДА підкреслили, що згадана реконструкція є продовженням капітального ремонту вулиці Богатирської.

Раніше ми писали, як будують з'їзд з Подільсько-Воскресенського мосту на Троєщину.

У Києві відкрили рух транспорту новим шляхопроводом на Оболоні: фото