Маршрутки в Києві подорожчають
Фото: kyivcity.gov.ua

Столичні приватні перевізники збираються приблизно у півтора раза підвищити вартість проїзду в маршрутках Києва. Про це повідомив голова Асоціації перевізників Києва та області Ігор Мойсеєнко, передає УНН.

Можливе подорожчання проїзду пов'язано з високими цінами на пальне. За словами Мойсеєнка, якщо вартість пального буде становити 60 – 70 грн за літр, то ближче до початку літа перевізники будуть вимушені підняти тарифи на проїзду до 15 грн. 

"Ситуація (з пальним — ред.) впливає, тому, я думаю, ближче до червня, якщо буде така ситуація з приводу цін на пальне, коли цінники вже будуть 60, 70 грн, то я думаю будуть вимушені перевізники, все ж таки, підняти вартість проїзду до 15 грн", — сказав він.

Мойсеєнко додав, що зараз маршрутки виїжджають на 30% через нестачу пального та низький пасажиропотік.

Дефіцит пального в Україні

Через повномасштабну війну наприкінці квітня в Києві та по всій країні виник дефіцит пального. Водіям доводилось по кілька годин стояли у чергах, щоб заправити своє авто. Заправні станції, своєю чергою, обмежили продаж пального — до 10 – 20 літрів "в одні руки".

У Мінекономіки пояснили, що дефіцит пального виник через російські атаки на паливну інфраструктуру України. Окупанти знищили велику кількість нафтобаз на території України, а також Кременчуцький нафтопереробний завод, що був основним виробником пального в країні.

В уряді кажуть, що максимальна торгова націнка на пальне в Україні буде зростати, проте це має перекрити дефіцит, що виник.

Коли зникнуть черги на АЗС: прогнози та ситуація з доставкою пального з-за кордону