"Логістика постачання змінилася": Шмигаль розповів, що буде з цінами на пальне в Україні
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Через знищення окупантами Кременчуцького нафтопереробного заводу та пошкодження логістичних мереж в Україні спостерігається дефіцит пального на АЗС. В інтерв'ю "РБК-Україна" прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що відбувається із постачанням пального та як зміняться ціни.

За його словами, Україна завозить бензин і дизельне паливо. Утім, через пошкодження інфраструктури, зокрема, через руйнування Кременчуцького НПЗ, який брав на себе центр та схід України, логістика дуже ускладнилася. Фактично, залишився лише західний кордон, куди нафтопродукти потрапляють із європейських портів. Це призводить до здорожчання пального для споживачів.

"Зараз ми ведемо перемовини, формула визначення максимальної торгової націнки для трейдерів лишається, ми дуже уважно дивимося, скільки коштує доставка. Декілька гривень може бути різниця у ціні, але дефіцит буде перекриватися", — зазначив Шмигаль. 

Він додав, що влада проводить переговори з оптовими постачальниками щодо ввезення достатньої кількості пального в Україну. Тож найближчим часом ситуація з дефіцитом має виправитися

Раніше ми повідомляли, що через дефіцит пального на українських АЗС, жителів Києва закликають утриматися від поїздок на особистому транспорті та, за потреби, користуватися громадським. 

Про дефіцит палива: хороша і погана новини