Роман Ратушний
Фото: t.me/vitaliy_klitschko

В центрі Києва 18 червня проходить церемонія прощання зі столичним активістом Романом Ратушним, що загинув у боях під Ізюмом.

Як повідомляє "Суспільне", прощання з Ратушним почалось у Михайлівському соборі. Проводити його в останній шлях прийшли понад 200 людей: батьки, родичі, військові, знайомі та друзі Романа.

Далі процесія перемістилася до Майдану Незалежності, де зібралася вже значно більша кількість людей. Під час пронесення труни з тілом активіста присутні встали на одне коліно у знак пошани та вдячності. 

На церемонії був присутній мер Києва Віталій Кличко. Під час свого виступу він відзначив, що Роман Ратушний був людиною честі та принципів, і саме таким його запам’ятає Україна. 

"Він був відважним, нікого не боявся, хоч і отримував погрози, і ніколи не ховався. Роман пішов захищати Україну від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів. Перед від’їздом на фронт він заїжджав у мерію, ми спілкувалися, обговорювали його ідеї, будували плани.  Я до останнього не вірив, що Роман загинув...Це велика втрата для столиці, для нашої держави. Бо саме такі, як Роман Ратушний — майбутнє сильної і демократичної України", — сказав Кличко.

Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Він підтримав ідею назвати одну з вулиць Києва на честь Ратушного, а також запевнив, що Протасів Яр, який той відстоював,  і надалі залишатиметься зеленою зоною.

Нагадаєом, голова ГО "Захистимо Протасів Яр" Роман Ратушний загинув під Ізюмом 9 червня під час виконання бойового завдання, коли був у розвіддозорі в складі бойової групи. Він служив розвідником в 93-ї ОМБР "Холодний Яр". 

Спротив російській окупації, день 115