Роман Ратушний

В боях під Ізюмом загинув відомий столичний активіст та голова ГО "Захистимо Протасів Яр" Роман Ратушний. Про його смерть повідомили в цій громадській організації.

Ратушний загинув в бою ще 9 червня, але його смерть остаточно підтвердили тільки сьогодні. Він служив розвідником 93 ОМБр "Холодний яр". 5 липня Роману мало б виповнитися 25 років.

"Так сталося, що в його останньому бою, він був в розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання", — кажуть у ГО "Захистимо Протасів Яр"

З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну Ратушний брав участь в боях під Києвом, а потім вже в складі 93 ОМБр "Холодний яр" брав участь у звільненні Тростянця, а також воював на Сумщині та під Ізюмом.

"Ми становились, як організація завдяки йому. Попри цю важку втрату ми продовжимо справу Романа, ми продовжимо змінювати і розбудовувати наше суспільство, нашу країну, ми продовжимо боротися за Велику Соборну Україну. Ми обов‘язково розбудуємо парк в Протасовому яру. Парк, де на честь Роми висадимо дуб. Парк, який впевнені, буде носити ім‘я Романа Ратушного", — додали в громадській організації.

Спротив російській окупації, день 111