В Ірпені вже відбудували 308 багатоповерхових і 120 приватних будинків
Фото: itvua

В Ірпені вже відбудували 308 багатоповерхових і 120 приватних будинків. Про це повідомив на пресконференції міський голова міста Олександр Маркушин.

Ірпінь це найбільш пошкоджене місто у Київській області. Саме в Ірпені йшли вуличні запеклі бої, які завадили ворогу дійти до Києва.

Майже триста архітекторів долучилися до відновлення міста. Перші чотири будинки відремонтували у квітні 2022 року завдяки  італійському фонду Terre des Hommes Italy. "450 сімей змогли повернутися до своїх домівок", — наголосив Маркушин.

Загалом за минулий рік з 3 тис. приватних будинків (з яких 1500 повністю зруйновані) вдалося відновити 120. Серед багатоповерхівок було пошкоджено 524 будинків (39 повністю знищено), з яких відновили 308.

Ще є багато будинків, які також підлягають відновленню. За словами мера Ірпеня, це близько 140 багатоповерхівок, де необхідний капітальний і поточний ремонт. Для цього планують звернутися у різні фонди та залучати інвестиції. 

Раніше ми писали, що у музеї історії Києва презентували книгу "Битва за Ірпінь". Автор книги Петро Щербина повідомив, що зробив хронологію подій, які відбувалися наприкінці лютого — у березі 2022 року в місті Ірпінь на Київщині.

Бенксі став почесним громадянином Ірпеня