У Києві презентували книгу Битва за Ірпінь: про що вона
Фото: МКІП

У музеї історії Києва презентували книгу "Битва за Ірпінь". Автор книги Петро Щербина повідомив, що зробив хронологію подій, які відбувалися наприкінці лютого — у березі 2022 року в місті Ірпінь на Київщині.

Автор книги "Битва за Ірпінь" Петро Щербина

Книга "Битва за Ірпінь" — це спроба зробити першу хронологію тих подій. Тож це спроба задати певний історичний дискурс навколо тих подій, які були фактично майже рік тому.

У виданні також є список підрозділів, які виконували бойові завдання у місті, імена загиблих героїв з їхніми фотографіями, а також відгуки про ірпінські події відомих у світі людей. Наголошується, що в боях за Ірпінь загинули 39 членів територіальної оборони.

У музеї історії Києва презентували книгу "Битва за Ірпінь"На презентації книги були присутні міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, представники МКІП та інші.

Книга видрукована накладом 1000 примірників на замовлення Державного підприємства "Центр захисту інформаційного простору України" для безкоштовного розповсюдження.

Раніше ми писали, що англомовна версія книги "Ukraїner. Країна зсередини", що вийде 16 лютого у британському видавництві Batsford, очолила топ продажів на Amazon у категорії Hot New Releases in History of Ukraine.

"Укрпошта" випустила книгу з марками про красу України вартістю 4500 грн