В Ірпені відкрився перший молодіжний ESTEAM-простір Ko_Laba: фото

18 червня в Ірпені відкрився перший в Україні молодіжний простір Ko_Laba, який фокусуватиметься на ESTEAM (інтегрованому практичному підході до навчання). Це нове місце на Київщині, де молодь навчатиметься, творитиме та досліджуватиме світ.

В Ірпені відкрився перший молодіжний ESTEAM-простір Ko_Laba: фотоПід час відкриття для молоді провели інтерактивний квест, де знайомили дітей з підприємництвом, інженерією, технологіями, мистецтвом та науками. Зокрема, вони дізналися, як працює 3D-принтер, VR, лазерний різак і термопрес.

В Ірпені відкрився перший молодіжний ESTEAM-простір Ko_Laba: фотоНаразі простір Ko_Laba поєднує шість основних напрямів діяльності, які допомагають розкрити потенціал молоді:

  • Entrepreneurship (підприємництво): як створити свій бізнес з нуля і перетворити ідею на успішний проєкт;
  • Science (наука): проведення досліджень і наукових експериментів;
  • Technology (технології): вивчення та використання новітніх технологій;
  • Engineering (інженерія): конструювання та інженерні рішення;
  • Arts (мистецтво): творчий розвиток і мистецьке самовираження;
  • Mathematics (математика): практичне застосування математичних знань.

В Ірпені відкрився перший молодіжний ESTEAM-простір Ko_Laba: фотоПідлітки надають доступ до найсучасніших технологій цифрового виробництва та прототипування — 3D-друк і лазерна різка. Крім того, вони можуть ознайомитися з принципами роботи електроніки та робототехніки, а також зануритися у віртуальну та доповнену реальність.

В Ірпені відкрився перший молодіжний ESTEAM-простір Ko_Laba: фотоТакож у просторі Ko_Laba є сучасні настільні ігри та пізнавальні книги від українських видавництв.

"Дуже радіємо, що у нашій громаді з'явилось місце для молоді і про молодь. У Ko_Laba(х) кожен зможе реалізувати свої ідеї та більше дізнатись про підприємництво, технології, інженерію та науки. Ми працюватимемо кожного дня у будні і чекатимемо на підлітків, щоб поділитись знаннями, які здобули на навчаннях. Познайомимо молодь з робототехнікою 3D моделюванням та VR-технологіями. А також допоможемо розвинути креативне мислення та комунікаційні навички за допомогою настільних ігор і цікавих книжок", — зазначила президентка молодіжного парламенту Ірпеня Олександра Ільницька.

В Ірпені відкрився перший молодіжний ESTEAM-простір Ko_Laba: фото

Приєднатись до молодіжного простору Ko_Laba можуть діти та підлітки, які мріють стати науковцем, інженером, підприємцем або художником. За словами організаторів "тут кожен знайде всі необхідні ресурси для розвитку своїх талантів і втілення своїх ідей".

Простір відкрили за підтримки Ірпінської міської ради, освітньої фундації GoGlobal, Молодіжного парламенту Ірпеня у партнерстві з Дитячим фондом ООН (UNICEF), за підтримки Німецького банку розвитку KfW та Посольства Німеччини. Незабаром "Ko_Laba" запрацює у Київській, Житомирській, Чернігівській та Харківській областях.

Графік роботи простору "Ko_Laba" в Ірпені: з вівторка по п'ятницю з 13:00 до 20:00, в суботу та неділю з 14:00 до 20:00, понеділок — вихідний.

Раніше ми писали, що у Києві на вулиці Рейтарській відкрили майстерню-галерею сестер Фельдман.

У "Київ Мілітарі Хаб" відкрили спортзал для реабілітації військових: фот