Кухня в модульному містечку "Дубки"
Фото: t.me/markushyn

В суботу, 13 серпня в Ірпені було відкрито модульне містечко "Дубки". 352 мешканці Ірпеня, помешкання яких було зруйновано внаслідок російської агресії, отримали тимчасове житло.

Про це повідомив мер міста Ірпінь Олександр Маркушин на своїй сторінці в Telegram.

На відкритті були присутні посол Польщі Бартош Ціхоцкі, Міністром розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, голова КОВА Олексій Кулеба.

Відкриття модульного містечка "Дубки""Модульне містечко "Дубки" складається із 88 чотиримісних житлових модулів. 55 із них – вже заселені", — повідомив мер Ірпеня. Містечко має дитячу ігрову кімнату та зону відпочинку, бібліотеку, спортзал. Є зони для прання і прасування. А от готувати мешканцям містечка не потрібно, бо для них будуть доступні смачні гарячі страви від команди World Central Kitchen.

Модульні конструкції ми безкоштовно отримали від Уряду Польщі за домовленостями з Міністерством розвитку громад та територій України. А от до облаштування благоустрою, створення комфортного затишного простору для наших ірпінців долучилося дуже багато людей, зокрема наші комунальні служби, які виконали левову частку робіт, й благодійники, яким я дуже-дуже дякую!

До тимчасового житла заселили сім’ї медиків, освітян та військовослужбовців з міста Ірпінь, які залишилися без житла. Олександр Маркушин каже, що вже почалися роботи над облаштуванням ще одного модульного містечка на території санаторію "Дубки".

Щоб подати заявку на проживання у тимчасовому житлі треба звертатися до Ірпінської міської ради.

Допомагатиме переселенцям: колишній губернатор штату Нью-Йорк приїде до Києва