В Ірпені створили найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка Катерина

В центрі Ірпеня з'явився найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка "Катерина". Урочисте відкриття відбулось 24 серпня, на День Незалежності України, повідомив співзасновник фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк у Facebook.

Мурал можна побачити на стіні адміністративної будівлі на вулиці Шевченка, 2-А. Розміри стінопису вражають: ширина 7,8 метра, а висота — 12 метрів. 

В Ірпені створили найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка "Катерина"Авторами настінного твору став художній колектив на чолі з художницею Катериною Ведмідь. Мисткиня вже створювала подібні картини. Серед її робіт — найбільший в Україні літературний мурал, на якому зображено 14 українських письменників та їхні цитати та мурал із президенткою Європейського Парламенту Робертою Мецолою на стіні ірпінської бібліотеки.

В Ірпені створили найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка "Катерина"Зазначається, що стінопис "Катерина" це подарунок Ірпеню від товариства "Відважних" (засновників літературної премії Ірпеня). Також товариство щорічно підтримує художній пленер "Намальований Ірпінь".

Раніше ми писали, що у Києві відрили стінопис, присвячений волонтерці Анастасії Тихій, яка на початку повномасштабного вторгнення пішки евакуювала з Ірпеня близько 30 тварин.

У Києві з'явився новий мурал з вогнеборцями: фото