Нові будинки в Ірпені
Фото: t.me/markushyn

В Ірпені будуть зводити нові будинки за інноваційною технологією, яка вдвічі зменшує час будівництва. Житло в них отримають люди, які втратили свої домівки через російську агресію. Про це повідомив мер міста Олександр Маркушин.

Він розповів, що Ірпінь підписав меморандум з одеським підприємством "Будова", яке працює за технологією Well-being ConTech, розробленою українськими інженерами. Ця технологія дозволяє швидко будувати якісне і порівняно недороге житло.

Ідея полягає у тому, що усі елементи будинку попередньо виробляються на заводі, а вже потім їх швидко збираються на будмайданчику. При цьому ці елементи ретельно готують до подальшого використання. Наприклад, стіни їх утеплюють та роблять у них всі потрібні отвори для прокладання комунікацій. 

Перший будинок Well-being ConTech в Ірпені зведуть безкоштовно. А квартири в ньому отримають мешканці міста, які втратили своє житло через війну. Щоб спростити будівництво та здешевити логістику, забудовник також зведе у місті свій завод. 

Нагаємо, що в Ірпені також почали будувати найбільше модульне містечко в Україні. Його облаштовують на території колишнього санаторію "Ластівка".

Під Києвом будують нові ДОТи