Усі говорять про Threads: реакція користувачів на запуск нової соцмережі-конкурента Twitter

За добу з моменту запуску Threads там з'явилося понад 30 мільйонів акаунтів. Стрімке нарощення популярності остаточно робить цю нову платформу головним конкурентом Twitter, який цілком реально може забрати у нього звання лідера текстових соцмереж.

Користувачі вже встигли не лише публічно обговорити цю тему, але й створити купу мемів про те, як завсідники токсичного Twitter знайомилися з лояльним Threads, а Марк Цукерберг "запозичив" концепцію для своєї нової соціальної мережі. 

Власник та гендиректор Twitter Ілон Маск також відреагував на запуск Threads, проте вже не саркастично, як це було до того, а цілком серйозно. Згідно з інформацією видання Semafor, його компанія звинуватила Meta у "систематичному, навмисному та незаконному присвоєнні комерційної таємниці та іншої інтелектуальної власності Twitter" для створення нібито програми-копії. Тепер Маск погрожує Цукербергу судом. 

Водночас сам Цукерберг теж не лишився осторонь і уперше за 11 років опублікував допис у Twitter. Він запостив мем з двома однаковими Спайдерменами, підтвердивши, що Threads справді дуже схожий на Twitter і, вочевидь, збирається забрати його аудиторію.

Раніше ми писали про принципи роботи нової соцмережі Threads. 

У Києві запускають закриту соцмережу для вчителів, учнів і батьків