Threads вже користуються понад 10 млн людей: як працює нова соцмережа

Сьогодні вночі компанія Марка Цукерберга Meta запустила аналог платформи Twitter — Threads. За перші сім годин роботи застосунку, у ньому вже зареєструвалися понад 10 мільйонів користувачів.

Зокрема, сторінки на платформі вже завели такі світові зірки, як Дженніфер Лопес, Шакіра та Х'ю Джекман. Так званий "убивця Твіттера" заманив до себе Netflix та низку великих ЗМІ, серед яких The Washington Post, Reuters та The Economist. До речі, "Наш Київ" також має сторінку в Threads, яку ви можете знайти за посиланням.

Мета засновників Threads — об'єднати на платформі мільярд людей з усього світу.

Що таке Threads та як ним користуватися

Threads —нова соцмережа, текстове доповнення до Instagram, яке за функціоналом схоже до свого прямого конкурента Twitter.

Користувачі платформи можуть ділитися короткими повідомленнями та реагувати на меседжі інших людей шляхом лайків, коментарів і репостів. Пости обмежені 500 знаками. У них може бути не тільки текст, а й вкладення та посилання.

Як виглядають пости у застосунку Threads

Користувачі, які вже мають обліковий запис в Instagram, можуть увійти в систему зі своїми обліковими даними. Завдяки спеціальним налаштуванням у юзерів є функція дублювання контенту одразу на обох платформах. Крім того, можна автоматично перенести підписки й заблоковані облікові записи.

Також налаштування дозволяють контролювати, хто може згадувати вас у своїх постах та модерувати відповіді на повідомлення з певними словами.

Завантажити Threads можна вже в більше ніж 100 країнах, проте застосунок поки недоступний на території Євросоюзу. Це пов’язано із законодавством ЄС, що регулює цифровий ринок.