УПЦ МП не збираються виселятися з Києво-Печерської лаври: відеозвернення

Українська православна церква московського патріархату не планує виселятися з Києво-Печерської Лаври. Про це у відеозверненні повідомив намісник Свято-Успенського монастиря митрополит Павло разом з іншими ченцями та паствою.

"Ми не проти, ми за державу, але ми не намірені висилятися, бо зараз є закони, які на стороні людини. Нам погрожувати, що з нами розправляться не треба, зараз не 1917 рік", — наголосив митрополит.

У відеозвернення також вказується, що ченці УПЦ МП знаходяться в Лаврі з 1988 року й іншого місця проживання не мають. Церковники просять свою паству молитися, щоб зберегти цю територію.

"Ми ще не починали молитися так старанно, щоб Господь показав чудо, а напевно вже нас заставлять. Господь почує нас, адже цього потурання вже не можна терпіти", — наголосив митрополит.

Жінка, яка є частиною паства УПЦ МП у звернення підкреслила, що все, що є на території Києво-Печерської Лаври належить українському народові, тому "нехай ПЦУ візьмуть участок у чистому полі, зі своєю паствою, побудують там Лавру за свої кошти і роблять там все, що вони хочуть і моляться. Народ все це так не віддасть".

Нагадаємо, що держава зобов'язала монахів УПЦ Києво-Печерської Лаври до 29 березня звільнити будівлі та споруди монастиря.

Собор та церква Києво-Печерської Лаври офіційно перейшли у власність держави