United for Ukraine: дієва допомога українцям за кордоном
Фото: unitedforukraine.org

Організація United for Ukraine вже майже шість місяців з моменту повномасштабного вторгнення в Україну допомагає українцям, які вимушено покинули свої домівки й знайшли прихисток за кордоном. Люди часто виїжджали "в невідомість" і не могли в чужих країнах самостійно владнати юридичні та організаційні питання.

Тоді команда United for Ukraine взяла на себе консультаційну роботу та організацію ефективної допомоги таким людям за кордоном. За шість місяців змінилася і загальна ситуація, і запити тимчасово переміщених українців і українок. 

Які послуги надає організація United for Ukraine:

  • Юридичні питання.

У розділі "Безкоштовні послуги" на платформі United for Ukraine можна отримати консультацію юриста для приватних осіб або бізнес-консультацію для переміщеного за кордон бізнесу. Для цього треба лише оформити запит на юридичну підтримку, заповнити анкету, додати файли — і дочекатися їх опрацювання. У складних випадках, які потребують ретельного вивчення, відповіді доведеться чекати не менше доби, але зазвичай вона надається дуже швидко;

  • Психологічна допомога.

Одним з основних для людей, які постраждали від війни, залишається запит на психологічну підтримку, адже звичне життя для багатьох уже в минулому: хтось чекає рідну людину з фронту, хтось утратив близьких, хтось не може впоратися з тривожністю тощо. United for Ukraine надає українцям за кордоном безкоштовний доступ до послуг та консультантів з психічного здоров’я за такими сервісами, як Vos (психологічна підтримка 24/7), Mindly (безкоштовна онлайн консультація), Krisenchat (безкоштовні віртуальні психологічні консультації через чат у режимі реального часу, без реєстрації, конфіденційно, 24/7).

  • Розділ "Інформація"

Тут українці зможуть знайти відповіді на запитання, які найчастіше виникають за кордоном. Це, передусім:

  1. Законний в’їзд у країну і проживання в ній, зокрема, з домашніми тваринами;
  2. Фінансова підтримка для переселенців і соціальна підтримка для літніх людей, людей з інвалідністю, вагітних жінок, самотніх матерів;
  3. Медичні послуги, зокрема, оформлення медичного страхування та отримання спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги;
  4. Освіта для дорослих і для дітей;
  • Розділ "Робота"

Корисна інформація про пошук роботи, необхідні для працевлаштування документи, визнання українських дипломів та професій зібрані у розділі "Робота". Шукати легко — достатньо вибрати тему і країну вашого перебування зі списку: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Німеччина, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Угорщина, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція.

У розділі "Інші ресурси" розміщено список корисних сайтів також для інших країн.

Ініціатива United for Ukraine виникла у відповідь на воєнну агресію росіян проти України. Вона покликана ефективно підтримувати українців та українок під час війни, але планує активну допомагати тим, хто цього потребує, і після перемоги, яку ми всі наближаємо спільними діями. 

У Польщі відкрився центр допомоги для українців "Пліч-о-пліч"