Уламки російської ракети впали на кінологічний центр Межигір’я: деталі

Під час обстрілу Київщини, 30 червня, уламки збитої російської ракети впали поблизу кінологічного центру у "Межигірʼї" й пошкодили будівлю. Осколок влучив у голову собаки, тварина загинула.

Про це пише "Слідство Інфо".

Уламки російської ракети впали на кінологічний центр Межигір’я: загинув собакаВ момент збиття ракети в центрі перебував кінолог Петро Петрович. Він повідомив, що уламки ракети пошкодили вікна, стелю, двері та вольєри. Один з осколків потрапив в голову собаки Аксель й смертельно поранив тварину. Це пес військового, який місяць тому поїхав добровольцем на фронт й залишив чотирилапого у центрі. 

Уламки російської ракети впали на кінологічний центр Межигір’я: загинув собакаУламки російської ракети впали на кінологічний центр Межигір’я: загинув собакаНаразі в центрі перебуває понад 50 собак. Деякі отримали контузію, в інших — шоковий стан. За словами кінолога Петра, перевезти підопічних нікуди.

Уламки російської ракети впали на кінологічний центр Межигір’я: загинув собакаЗ 2014 року у кінологічному центрі проходять реабілітацію діти та військові, а після 2022 року собак залучали до охорони та розмінування Київської області.

Колишній власник "Межигір'я", Віктор Янукович, побудував кінологічний центр й збирав найдорожчі породи собак. У 2014 році їх продали на аукціоні, деякі з них оцінили у 1, 5 мільйона доларів.

Нагадаємо, що вечері, 30 червня, у Києві уламки ракети впали на багатоповерховий будинок в Оболонському районі.

Укрзалізниця оновлює правила перевезення тварин: які зміни підготували