"Укрзалізниця" у разі потреби готова розгорнути на вокзалах "Фортеці незламності"

У випадку надзвичайних ситуацій, "Укрзалізниця" збирається забезпечити киян теплом й речами першої потреби. Для цього на вокзалах у будь-який момент протягом години зможуть розгорнути стаціонарні пункти обігріву.

Про це повідомили на сайті перевізника:

"Для повної незалежності від централізованого теплопостачання ми виготовили на власних потужностях 10 тисяч пічок для обігріву та заготовили необхідний обсяг дров. Усе це дозволило нам підготувати до розгортання на всіх 92 залізничних вокзалах "Пунктів незламності". А 16 найбільших з них у разі необхідності протягом години зможуть перетворитися на справжні "Фортеці незламності", — розповів голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

Пічки для обігріву Крім того, щоб зігрітися, там можна буде зарядити телефон та під'єднатися до інтернету від Starlink. Для дітей обіцяють облаштувати спеціальні ігрові зони.

Дитяча зона у "Фортеці незламності"Також будуть місця для надання першої медичної допомоги, а World Central Kitchen готові забезпечити людей харчуванням та гарячими напоями.

Аптечки та термоковдри Облаштувати "Фортеці незламності" здебільшого допомогли іноземні партнери. Вони закупили 35 генераторів, 50 дефібриляторів, 1200 базових аптечок та 200 професійних медичних рюкзаків. Також "Укрзалізниця" отримала від USAID та МOM 22,5 тис. термоковдр.

Нагадаємо, в Україні продовжують розгортати "Пункти незламності": ось як вони виглядають

Інтерсіті+ з Києва до Львова повертається: розклад