Укрзалізниця
Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

У випадку нових блекаутів в українській енергосистемі "Укрзалізниця" не буде скасовувати пасажирські поїзди. Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишін агентству "Інтерфакс-Україна".

Коли 23 листопада через російські обстріли критичної інфраструктури Україні стався частковий блекаут, потяги теж вирушили в дорогу, хоча й частина з них затрималась через знеструмлення.

"Ми не скасовуємо жодного поїзда і ми їдемо. Всі наші вокзали освітлені, на всіх вокзалах є тепло, зв'язок та електроенергія. Так працюватимемо і далі", — заявив Камишін.

Він додав, що затримки поїздів — це неминучий наслідок будь-якого блекауту. Однак наголосив, що жодного поїзда "Укрзалізниця" не скасує.

За словами Камишіна, блекаут 23 листопада наступного дня призвів до падіння показника дотримання графіка до 37%, однак усі поїзди доїхали до станцій призначення. Так, зі 101 поїзда із запізненням вирушили 46. При цьому у 25 з них затримка була більше години, а середній час затримки склав 4 години 40 хвилин. Прибули із затримкою 64 потягів, зокрема 56 з них — запізнилися на понад годину, а середня затримка була 4 години 26 хвилин.

Нагадаємо, раніше в "Укрзалізниці" повідомили, що у разі потреби готові розгорнути на вокзалах "Фортеці незламності". Там можна буде зігрітися, отримати невідкладну допомогу, зарядити телефон та під'єднатися до інтернету від Starlink. Для дітей обіцяють облаштувати спеціальні ігрові зони.

Фотографка з "Укрзалізниці" отримала премію за фото під час евакуації