марка Херсон — це Україна

Державний поштовий оператор "Укрпошта" анонсував випуск марки під назвою "Херсон — це Україна!" на честь звільнення міста Херсон від російської окупації.

Поштовий набір вже можна передзамовити в інтернет-магазині "Укрпошти". Він включає аркуш з шістьома марками, художній конверт та листівку.

Основним елементом дизайну марки стала скибка херсонського кавуна, на якій зобразили події, що відбувалися під час тимчасової окупації міста: мітинги місцевих мешканців, будівлі у вогні та знущання, які пережили херсонці.

Насіння кавуна зобразили у вигляді ракет, якими російські окупанти обстрілюють Херсонщину. Крім того, на аркуші із позначенням розташування Херсона. На художньому конверті та листівці до марки намальовані протести мешканців проти російської окупації.

Автором цього поштового випуску став Андрій Сагач.

"Авжеж, ми готувалися заздалегідь. Захоплювались нескореними херсонцями, коментували та вдосконалювали ескіз, із завмиранням серця стежили за просуванням ЗСУ, сподівались, нескінченно скролили стрічку новин, омріювали день, коли у місті знову майорітиме український прапор, — і ось, з невимовною любов'ю до наших людей презентуємо новинку", — зазначають в "Укрпошті".

Тираж маркового аркуша становить 150 тисяч екземплярів, а номінальна вартість — U. Дату, коли нову марку введуть в обіг, в "Укрпошті" назвуть трохи пізніше.  

Зазначимо, що українська влада та Збройні сили ще офіційно не повідомляли про звільнення Херсону. Проте інтернетом вже ширяться численні фото та відео, на яких можна побачити бійців ЗСУ на вулицях міста та радісних місцевих мешканців з українськими прапорами.

Нагадаємо, українці обрали новий дизайн новорічної марки від "Укрпошти". Авторкою ілюстрації, що перемогла у голосуванні, стала одинадцятикласниця з Миколаєва.


Ізоляція, 30 блокпостів і життя у Києві: історія дівчини, яка виїхала із окупації