Шевченківська окружна прокуратура Києва відкрила кримінальну справу стосовно ремонту укриття на Закарпатті за $400 тис. з бюджету Києва.

Шевченківська окружна прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження й вже перевіряє факт ймовірної розтрати коштів з бюджету столиці посадовцями Шевченківської РДА при проведенні тендеру з ремонту дитячого оздоровчого табору "Зачарована долина" на Закарпатті.

Столичні прокурори самостійно переглянули закупівлі посадовців на сайті "Prozorro" й виявили, що у листопаді 2022 року Шевченківська РДА після проведення публічної закупівлі уклали договір з переможцем тендеру на проведення капітального ремонту приміщень, басейнів та благоустрою території дитячого табору, що знаходиться у Хустському районі Закарпатської області на уму 7,3 мільйона гривень.

Протягом місяця після укладення договору на рахунки підрядника перерахували 5,8 мільйона гривень як завдаток. Проте, за даними прокуратури, ціни на роботи на будівельні матеріали були завищеними, але гроші за роботу відправили до їхнього фактичного виконання. 

"Вивченням тендерної документації вбачається завищення цін на будівельні матеріали та роботи, що вказує на можливі факти розтрати та заволодіння бюджетними коштами з боку службових осіб Управління Шевченківської РДА та керівників підрядної організації", — зазначили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Наразі слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, що депутат Київської міської ради Леонід Ємець оприлюднив інформацію про те, що Шевченківська районна держадміністрація профінансує будівництво та ремонт укриття в дитячому таборі в селі Осій Хустського району на Закарпатті за 400 тисяч доларів США.

Киян закликають залишити відгук про стан укриттів: куди писати