За гроші киян побудують укриття на Закарпатті за $400 тисяч: що відомо

Шевченківська районна держадміністрація профінансує будівництво укриття в дитячому таборі "Зачарована Долина" в селі Осій Хустського району на Закарпатті. Про це повідомив депутат Київської міської ради Леонід Ємець.

"Народ, скучили за барабанами? Чи просто закриті укриття вже не вражають? Шевченківська РДА робить укриття в селі Осій Хустського району Закарпатської області вартістю 400 тисяч доларів США. Це не жарт", — зазначив  столичний депутат.

На сайті електронних закупівель Prozorro можна побачити, що влада Києва планує зробити капітальний ремонт сховища в дитячому оздоровчому таборі "Зачарована Долина" в селі Осій Хустського району на Закарпатті.

За гроші киян побудують укриття в селі на Закарпатті за 400 тисяч доларів

Проєктна вартість будівництва складає 14 мільйонів гривень. І навіть договір на проєктування вже підписано — за 353 тисячі гривень.

За гроші киян побудують укриття на Закарпатті за 400 тисяч доларівПроте, згідно з тендером від 2022 року, ремонт в таборі вже робили. На це виділили 7,3 мільйона гривень.

"Судячи з кошторису і вартості робіт, робили по-багатому — двері по 22 тисячі гривень, кондиціонери по 160 тисяч, душові кабіни по 32 тисячі", — наголосив Ємець.

За гроші киян побудують укриття на Закарпатті за 400 тисяч доларівЛеонід Ємець також розповів, що в травні для "Зачарованої Долини" закупили люксовий мікроавтобус за 2 мільйони Hyundai Staria в топовій комплектації Business+ "з купою класних фішок — шкіряний салон, звук Bose та красива підсвітка салону".

Депутат підкреслює, що на ці гроші можна відремонтувати приблизно 14 укриттів у Києві, де містянам постійно загрожує ракетна чи дронова небезпека. У столиці їх не вистачає, а в таборі на Закарпатті, за словами Ємця,  жодного разу не було "прильотів".

Раніше ми писали, що Дніпровська райдержадміністрація закупила в укриття 26 професійних радіостанцій на суму майже 1,2 млн грн. 

Посадовців Шевченківської РДА судитимуть за розкрадання коштів на облаштуванні укриттів