Українці за кордоном

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців, які зараз знаходяться за кордоном, не повертатися додому до весни. Про це вона заявили в ефірі загальнонаціонального телемарафону. 

За словами Верещук, ця зима в Україні буде дуже складною через російські атаки на критичну інфраструктуру Вона зазначила, що росія "перейшла до терору цивільного населення", оскільки не спроможна протистояти ЗСУ на полі бою.

Тому Верещук порадила українцям, які вже виїхали в інші країни, за можливості залишитися там на зиму перебувають.

"Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить росія... Не треба цього робити. Якщо є можливість — залишитися, поки що перезимувати за кордоном", — закликала міністерка.

Вона додала, що хотіла б, аби навесні українці всі разом вжн відбудовували Харківську, Херсонську області і всі інші міста і села України, що постраждали від російської агресії.

Нагадаємо, через обстріли росіянами енергетичної інфраструктури в Україні запровадили обмеження на постачання електроенергії. Також українців просять мінімізувати користування електроенергією у пікові години вранці та увечері.

В "Укренерго" пояснили, чому світло часто вимикають не за графіком