Українці зможуть оформити допомогу від ООН та ЮНІСЕФ через "Дію": хто саме
Фото: Мінцифри

Українці, які найбільше постраждали від війни та належать до незахищених верств населення, зможуть оформити фінансову допомогу від ООН та ЮНІСЕФ через портал "Дія". Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Окрім виплат від держави, найбільш постраждалі та незахищені українці зможуть отримати виплати від міжнародних гуманітарних організацій — ООН та ЮНІСЕФ. Уряд уже прийняв постанову про можливість оформлення такої допомоги через портал "Дія". Зараз працюємо над технічною реалізацією такого рішення", — повідомив голова уряду.

Крім того, Кабмін вже спрямував перші 600 млн грн на виплату допомоги для вимушених переселенців. Йдеться про щомісячні виплати по 2000 грн дорослим і по 3000 грн дітям або особам з інвалідністю.

"Постановою уряду чітко визначено, які категорії мають право на виплати у зв’язку з війною росії проти України. Це зареєстровані внутрішньо переміщені особи, українці, які евакуюються з районів бойових дій та ті, хто проживає у деокупованих населених пунктах", — зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, наприкінці березня Управління Верховного комісара ООН з питань захисту біженців спільно з "Укрпоштою" розпочали виплачувати по 2220 грн внутрішньо переміщеним особам в Україні. Аналогічну програму також почала втілювати Міжнародна організація з міграції. Як отримати допомогу, читайте за посиланням.

А 15 квітня Кабмін спільно з ООН запустив ще дві програми виплат для вимушених переселенців, які потребують додаткового захисту.

Кабмін спільно з ООН запустив ще дві програми виплат для переселенців: деталі