Український "Щедрик" виконали у Карнеґі-Холл у Нью-Йорку

У Нью-Йорку пройшов великий концерт "Notes from Ukraine", присвячений 100-річчю від дня американської прем’єри "Щедрика" композитора Миколи Леонтовича.

На сцені легендарного Карнегі-Холл виступив київський дитячий хор "Щедрик", український хор "Думка" з Нью-Йорка та хор "Трініті Вол-Стріт". Також до заходу приєдналися американська оперна співачка Джанай Брюггер та українська фолк-співачка Марічка Марчик. 

Відео з фрагментом виконання "Щедрика"опублікував в Instagram міністр закордонних справ Микола Кулеба. 

"Саме тут 100 років тому американці вперше почули знамениту різдвяну мелодію Леонтовича та закохалися в неї. Тепер "Carol of the Bells" є необхідним атрибутом Різдва для сотень мільйонів людей у США та всьому світі", — зазначив Кулеба. 

Окрім твору Леонтовича, на концерті виконували музику композиторів Еріка Вітакра, Леонарда Бернштейна, Валентина Сильвестрова та Джорджа Гершвіна. А перед початком до аудиторії звернувся президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою. 

Частину зібраних з продажу квитків коштів перерахують на відбудову зруйнованих українських будинків у межах ініціативи United24.

Нагадаємо, у США записали найдовшу пісню присвячену українському народу. 

Род Стюар дав великий концерт на підтримку України