Фільм Чому я живий
Кадр з фільму "Чому я живий"

На фестивалі Silk Road Film Awards Cannes фільм режисера Віллена Новака "Чому я живий" переміг в двох номінаціях. Про це повідомили в Одеській кіностудії, де знімали стрічку.

Стрічка отримала нагороди як найкращий повнометражний художній фільм (Best Feature Film), а режисер Віллен Новак був визнаний найкращим режисером повнометражного художнього фільму (Best Feature Film Director).

Фільм "Чому я живий" 2021 року розповідає про життя українсько-єврейської родини під час Другої світової війни та нацистської окупації Маріуполя. Стрічка була поставлена за автобіографічним твором відомого українсько-радянського сценариста Євгена Митька ("Бумбараш", "Республіка ШКІД", "Циган"), написаним у 1989 році. Сценарій фільму був написаний ще у 2001 році, але знадобилося ще 20 років, щоб картина побачила світ.

Перед цим фільм "Чому я живий" визнали кращим повнометражним фільмом на кінофестивалі Future of Film Awards, що проходив в травні. Також стрічка отримала Золоту відзнаку фестивалю HOLLYWOOD GOLD AWARDS.

Також нагороду за найкращий надихаючий документальний фільм отримала стрічка "Я був народжений не для війни" українського режисера Владислава Робського.Сам Робський був визнаним найкращим режисером документального фільму.

У фільмі йдеться про людину, що пройшла на війні всі кола пекла, не втратила силу духу та віру в людство. І тепер досить способом допомагає людям з обмеженими можливостями повернути смак до життя. 

У війни багато непередбачуваності. СЕО “Планети кіно” та Multiplex — про роботу кінотеатрів та майбутні прем’єри