Українські фільми номінували на премію Європейської кіноакадемії

Українську стрічку режисера Сімона Леренга Вільмонта "Будинок зі скалок" номінували на найкраще документальне кіно Європейської кіноакадемії. А фільми "Памфір" Дмитра Сухолиткого-Собчука та "Цензорка" Петера Керекеша змагатимуться за звання найкращого дебютного повнометражного фільму.

Про це повідомили на сайті премії. 

"Будинок зі скалок" один із п’яти номінантів, що бореться за нагороду.

У сюжеті йдеться про дитячий будинок та соціальних працівників на Донеччині. Мешканці притулку — діти, чиї сім’ї потрапили в складні життєві обставини. Вони проводять в притулку дев'ять місяців, а далі або повертаються до своїх батьків, або потрапляють в прийомну сім’ю чи інтернат.

Окрім "Цензорки" Петера Керекеша та "Памфіра" Дмитра Сухолиткого-Собчука за нагороду за найкращий дебютний повнометражний фільм змагатимуться ще шість стрічок. 

"Цензорка" розповідає історію молодої жінки Люби, яку було засуджено до шести років ув’язнення за вбивство свого зрадливого чоловіка. Після народження сина Колі вона відбуває покарання в одеській тюрмі. У в’язниці Люба зустрічає Ірину, яка працює охоронцем у цій тюрмі. Ірина бачить у цій ситуацію нову можливість для себе.

"Памфір" — історія про хорошого сім’янина, який змушений звернути з чесного шляху заради своєї сім’ї. Події відбуваються на Заході України напередодні традиційного карнавалу Маланки.

Переможців премії оголосять в грудні.

Нагадаємо, з 17 по 22 листопада в кінотеатрі "Жовтень" відбудеться 11-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів.

У Києві проходить місяць європейського кіно від ОМКФ