Що дивитись на Київському міжнародному фестивалі короткометражних фільмів

З 17 по 22 листопада в кінотеатрі "Жовтень" відбудеться 11-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF. Цьогоріч захід пройде в змішаному форматі — офлайн та онлайн. Більшість програм кінофестивалю будуть доступні для глядачів в онлайн-кінотеатрі ТИТР.

Цьогорічна тема фестивалю — війна очима українців та іноземців, деколонізація, права людини та формування й пошук балансу між ідентичностями. KISFF буде доступний онлайн на всій території України. При цьому деякі програми фестивалю можна буде також переглянути в Польщі, Чехії, Німеччині, Латвії, Литві та Естонії.

KISFF пройде в мініформаті, там буде представлено 12 тематичних програм, а  також майстер-класи та лекції, присвячені роботі над коротким метром.

Організатори рекомендують звернути увагу на український конкурс, програму, присвячену репресованим українським митцям та однохвилинні фільми, зняті українськими дітьми на прифронтових територіях ще у 2016-2017 роках.

До української конкурсної програми увійшло 10 стрічок, у більшості з яких автори рефлексують на тему останніх 8 років та зокрема повномасштабного вторгнення росії.

"Культура – це так само інструмент спротиву, частина програми нашого фестивалю присвячена жахливим сторінкам історії України ХХ та ХХI сторіччя, про які ми говоримо через медіум кіно", — кажуть організатори кінофестивалю.

Крім того, під час заходу покажуть програму Fem* Riot про боротьбу жінок, що відстоювали наші права, та Out & Proud про пошуки ідентичності у квір-ком’юніті. Детальніше про ці та інші програми можна прочитати на сайті кінофестивалю.

"Щоденна тривожна реальність – нова норма для кожного з нас, але ми розуміємо, як важливо і цінно давати собі час на короткий перепочинок та відновлення. Віримо, що KISFF стане таким терапевтичним острівцем для спілкування з друзями та однодумцями зі всього світу", — додають організатори.