Україна вперше збила гіперзвукову ракету "Кинджал", — ЗМІ

Оновлено: У Повітряних силах таки прокоментували ситуацію. Речник Юрій Ігнат спростував інформацію про збиття "Кинджала" над Києвом 4 травня.

"Була ймовірність застосування, але балістичних ракет не зафіксовано. Те, що там розповідають деякі голови військових адміністрацій, вони вже отримали за це", — прокоментував Ігнат "Суспільному".

UPD: Повітряні Сили ЗСУ відреагували на інформацію про збиття "Кинджалу" в небі над Києвом. Військові відмовилися коментувати це й порадили звертатися за "актуальною, оперативною та достовірною інформацією, яку використовує ворог у війні" до КМВА та Defense Express.

У небі над Києвом українська ППО вперше перехопила та збила російську гіперзвукову ракету Х-47 "Кинджал".

Про це з посиланням на власні джерела повідомили у виданні Defense Express

Зазначається, що це сталося о 02:40 4 травня. Журналісти надали фото нібито уламків цієї ракети.

"Про атаку Києва у цю ніч офіційно повідомила Київська міська військова адміністрація, зазначивши, що в атаці, окрім дронів-камікадзе Shahed були й ракети - "ймовірно балістичного типу". Водночас Defense Express із власних джерел отримав фото уламків ракети", — йдеться у матеріалі.

ЗСУ вперше збили гіперзвукову ракету "Кинджал", — ЗМІ

На світлині зображено уламок без бойової частини, який нібито впав на одному зі столичних стадіонів.

Журналісти звертають увагу на те, що уламок отримав ураження з пробиттям, що, за їхніми даними, вказує на ефективне перехоплення ракети зі знищенням бойової частини в повітрі. Цим у виданні пояснюють потужний вибух, який уночі 4 травня чули кияни.

Варто заначити, що офіційних коментарів військових чи влади щодо збиття ракети наразі немає.

Нагадаємо, раніше ми писали про характеристики "Кинджалів" та чому ППО не могло їх збити.