Україна вперше презентувала павільйон на Конференції ООН зі зміни клімату

З 6 по 18 листопада в Шарм-ель-Шейху проходить 27-ма Конференція Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату. Україна багато разів брала участь у події, але лише цього року представила свій окремий павільйон. Про це повідомляє Міндовкілля.

Український павільйон складається з трьох смислових блоків. У центрі — інсталяція у вигляді вирви від снаряда, якими зараз усіяні українські землі. Всередині вирви понад п’ятсот кубів з переробленого матеріалу Polygood від The Good Plastic Company з шістнадцятьма видами українських ґрунтів — нагадування про величезний потенціал України та її важливість для світової продовольчої стабільності.

Тематично павільйон поділений на два блоки — наслідки війни для клімату та бачення майбутнього України як однієї з держав-гарантів та учасниць кліматичних цілей ООН.

Наша задача — донести світу інформацію про вірність України кліматичним цілям, прагнення розвитку, а також розповісти про кліматичні злочини росії та їхні глобальні наслідки. Українська делегація буде блокувати всі намагання рф легітимізувати її незаконні кліматичні звіти.

Представники України також планують провести різноманітні заходи для міжнародного узгодження підходів підрахунку збитків і наслідків, спричинених війною. Буде презентована ініціатива "Зелені зернові шляхи", яка порушує питання глобальної загрози харчовій безпеці світу, а 8 листопада до учасників звернеться президент України Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, напередодні зими вразливі категорії українців зможуть отримати виплати від ООН одразу за кілька місяців. 

Останні вісім років на Землі — найспекотніші в історії спостережень