Швеція передала Україні понад 500 тис. доз оновленої вакцини Pfizer

Шведський уряд передав Україні понад 500 тис. доз вакцини Pfizer, розробленої для послаблення симптомів штаму коронавірусу «Омікрон» та всіх його типів. Про це повідомили в МОЗ.

Такою вакциною роблять перше та друге бустерне щеплення тим, кому виповнилося 18 років та хто вже пройшов первинний курс вакцинації від коронавірусу. 

Препарат вже направили в різні області України: 23 тис. доз доставили в Тернопільську, Рівненську, Хмельницьку та Житомирську області, 40 тис. у Дніпропетровську, 34,5 тис. у Вінницьку, 20 тис. у Сумську, 17 тис. в Івано-Франківську, 11,5 тис. у Миколаївську, 8,6 тис. в Одеську, 5,7 тис. у Донецьку область.

Навіть у надскладних умовах війни ми продовжуємо вакцинацію українців проти COVID-19 і дякуємо урядові Швеції за допомогу. Завдяки вам Україна стала однією з перших країн світу за межами ЄС, які отримали оновлену вакцину.

Як зробити щеплення

Первинний курс вакцинації від COVID-19 складається із двох доз вакцини Comirnaty від Pfizer чи CoronaVac від Sinovac, або з однієї дози вакцини Janssen (Jcovden) від Johnson & Johnson.

Безоплатно зробити щеплення можна в будь-якому пункті вакцинації. Адреси та контакти пунктів розміщено за посиланням або звертайтеся за телефоном 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, що на початку осені у столичних лікарнях зросла кількість інфікованих на коронавірус. Лікар-інфекціоніст та доктор медичних наук Олександр Дуда пояснив, що хвороба активно розповсюджується через малу частку вакцинованих громадян. 

КМДА закликає жителів столиці знову носити маски