Україна отримає 240 шкільних автобусів від ЄС
Автобуси, які відправлять з Фінляндії до України

В рамках акції солідарності, організованої Єврокомісією, Україна отримає від країн Євросоюзу 240 шкільних автобусів. Про це повідомляє пресслужба Європейської комісії.

Так, 120 шкільних автобусів для українських учнів передадуть Естонія, Фінляндія, Латвія, Німеччина, Нідерланди, Люксембург, а кошти на закупівлю ще 120 у розмірі 14 млн були виділені Євросоюзом. Тобто, загалом вже 240 автобусів уже від ЄС та його країн-членів вже прямують до України.

Також Єврокомісія закликала державні та приватні організації в ЄС та за його межами найближчими місяцями надати автобуси, необхідні для "безпечного повернення українських дітей до їхніх шкіл".

"Українським дітям потрібні шкільні автобуси. Зараз Європа жертвує на це 14 мільйонів євро. Та нам потрібно більше. Тому Європейська комісія організовує акцію солідарності, щоб передати Україні шкільні автобуси до початку 2023 року. Разом ми можемо допомогти українським дітям — майбутньому України", — зазначила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, столиця Латвії Рига подарує Києву ще 10 автобусів. Транспортні засоби від компанії Rīgas прибудуть до української столиці на початку 2023 року. Разом з ними передадуть гуманітарний вантаж, у якому будуть засоби гігієни, серветки, ковдри та інше.

У Києві весь електротранспорт на маршрутах замінять автобуси — Кличко