Бюджет Києва 2023
Фото: freepik.com

Депутати Київради на засіданні 8 грудня ухвалили бюджет столиці на 2023 рік. Доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 66,3 млрд грн, а видатки — 65,6 млрд, повідомляє пресслужба КМДА.

Основну частку доходів у наступному році столиця планує отримати з податкових надходжень. Так, надходження від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) запланували у розмірі 30,6 млрд грн, а від податку на прибуток підприємств — 4,2 млрд грн. Місцеві податки мають додати 18 млрд грн, а внутрішні податки на товари та послуги — 2,6 млрд грн. Неподаткові надходження заплановані у сумі 2,3 млрд грн.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що бюджет "виживання" на наступний рік допоможе забезпечити критично важливі статті видатків. Зокрема, на медицину, житлово-комунальне господарство, транспорт, освіту, соціальний захист.

Так, основним напрямом фінансування стане сфера освіти — на неї виділили 23 млрд грн або ж 35% від усіх видатків бюджету. На транспорт та дорожнє господарство запланували 12,4 млрд грн (19% бюджету), на соціальний захист — 6,5 млрд грн (10%), охорону здоров’я — 6,1 млрд грн (9%), ЖКГ — 5 млрд грн (8%), культуру і мистецтво — 1,4 млрд грн (2%), фізичну культуру і спорт — 1,2 млрд грн (2%).

Також столичні депутати внесли зміну у Програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки. В наступному році вона буде зосереджена на забезпеченні належної роботи критичної інфраструктури, збереженні стабільної соціальної ситуації у місті та відбудові зруйнованих об’єктів.

Раніше ми писали про те, хто з українців має право на отримання грошової допомоги від американської благодійної організації HIAS та як її можна отримати.

Київрада перейменувала ще 32 вулиці: нові назви