У Верховну Раду подадуть законопроєкт про цивільні партнерства для одностатевих пар

Міністерство юстиції протягом цього року планує подати до Верховної Ради законопроєкт, який дозволить реєструвати одностатеві партнерства. 

Про це повідомила заступниця міністра юстиції з європейської інтеграції Валерія Коломієць на сайті "Українська правда". 

За її словами, йдеться лише про партнерства, а не "одностатеві шлюби". Таким чином інститут шлюбу не зазнає жодних змін.

"Ми розуміємо важливість та актуальність цього питання з огляду на велику кількість представників та представниць ЛГБТК+ спільноти які сьогодні обороняють нашу країну в лавах Збройних сил України. Адже і держава своєю чергою також має попіклуватися про них та їхні родини, чи не так?" — зазначила посадовиця.

У законопроєкті Мін'юст передбачить перелік прав партнерів з врахуванням певних винятків та нюансів, а також визначить коло питань, що можуть регулюватися партнерським договором. 

Водночас одностатеві шлюби, що укладені між українцями в іноземних країнах, планується прирівняти до цивільного партнерства в Україні. У випадку, якщо партнери є громадянами України та проживають закордоном, вони зможуть це зробити в дипломатичних і консульських установах України.

Раніше ми писали, що ГО "Точка опори ЮА" та об'єднання "Військові ЛГБТ+" запустили кампанію на підтримку запровадження в Україні цивільних партнерств для ЛГБТ+ людей.

Киянка вийде за військового-гея, щоб звернути увагу на заборону одностатевих шлюбів